Direktlänk till inlägg 29 februari 2008
Om någon har vägarna förbi Kairo kan jag tipsa om restaurangen Abou El Sid. Jättegod egyptisk (mellanöstern) mat i traditionell miljö. Vi var nio personer och fick ett stort runt bord med snurrskiva i mitten så att vi kunde skicka runt alla olika rätter utan ansträngning. Vi höll oss till meze, blandade förrätter, och det blev så mycket att vi inte orkade någon huvudrätt. Bland annat åt vi:
Tahini (sesampasta)
Tamiyaa (tror jag det heter = Falafel)
Kryddig egyptiska korvar
Aubergine stekt i vitlök
Babagnaough (auberginesallad)
Sallad
Vinbladsdolmar
Kryddstark ost
Bröd
Adressen är 157, 26th of July Street, Zamalek
Boka bord är ett måste, det är knökfullt hela tiden. Be hotellet om hjälp.
Eftersom det är så mycket som inte fungerar (för mig) här på Bloggagratis, har jag nu bestämt mig. Jag flyttar tillbaks till min gamla blogg: http://nyaaventyr.blogspot.com/ Ber om ursäkt för det krångel det ställer till, men jag hoppa...
Malando Gassama är ett namn som för de flesta säkert inte säger någonting. Men för mig säger det massor. Malando var en vansinnigt duktig trummis. Han föddes i Gambia och jag fick nyss veta att han dog 1999 i Gamiba av en hjärtattack. Han spelade...
Nu blev det rätt gott igen. Småtärnad potatis och lika fint tärnad sötpotatis, lök, hackad vitlök och timjan. I en ungsform med olivolja och salt. Ugnen en timme och sedan stekta baconbitar ovanpå. Skulle ha varit mer sötpotatis, man kan nog ta cirka...
Jag har nu bott i fem länder (Sverige, USA, Bulgarien och Turkiet före Egypten). De enda hantverkare jag känner till som städar efter sig är i Turkiet. Där sopade de och torkade upp efter sig. Här gör de som i Sverige och övriga världen, de lämnar sk...
Tomat eller inte tomat på lunchmackan? Det blev tomat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|