Alla inlägg den 15 mars 2008

Av Marianne - 15 mars 2008 17:00

Vi ska på bröllop i kväll. Stor baluns med middag och förmodligen flera hundra gäster. Det börjar klockan åtta, vilket innebär att vi åker hemifrån klockan åtta. Annars riskerar vi att sitta och dricka vatten i vår ensamhet ett par tre timmar innan något händer. Men så svenska vi är har vi ändå inte samvete att åka senare. Nu riskerar vi i alla fall bara att sitta i vår ensamhet och dricka vatten i nån eller ett par timmar.


African time är det som gäller här : )


Och eftersom middagen inte börjar förrän vid kanske tio - elva i kväll har vi ätit middag nu. Vi räknar med en helnykter kväll och det är ju rätt praktiskt eftersom det är arbetsdag i morgon.


Snart dags att duscha och ta på sig finkläderna. 

Av Marianne - 15 mars 2008 11:48

Det här brevet har jag skickat till SVT. Om jag får svar lovar jag att ni kommer att få läsa det.


Hej!


Tack för ett i grunden väldigt bra program som jag såg i går kväll, den 14 mars 2008 via SVT Europa.


Tyvärr avslutades alltihop med att Erika Bjerström (?) säger ungefär följande (naturligtvis inte ordagrant, utom det sista i versaler):

"Kan USA dra sig ur Irak inom ett år som demokraternas kandidater lovar, nu när fiendskapen mellan sunni och shia ökar i hela arabvärlden ... västvärlden följer oroligt minsta maktförskjutning eftersom 60% AV VÄRLDENS OLJA finns där."


Programmet har dessförinnan belyst de mänskliga tragedier som är följden av krig. Den avslutande meningen, det som skulle knyta ihop programmets olika delar och få oss att fundera på hur vi ska göra för att närma oss ett fredligare samhälle, vänder i stället allt och talar om att "vi" i västvärlden bara bryr oss om hur vi ska klara vår energiförsörjning, att vi bara skenbart bryr oss om det mänskliga lidande människor utsätts för och att vi egentligen struntar blankt i människor i andra delar av världen.


Borde man inte i stället ha påpekat att en femtedel av jordens befolkning lever i dessa länder?


Är det konstigt att människor som lever utanför västvärlden tycker illa om "oss" i väst när en seriös reporter står i tv och talar om att vi struntar i alla andra?


Jag skulle faktiskt väldigt gärna vilja ha ett svar på det här, och jag rekommenderar att ni i nästa program försöker reparera skadan som jag ändå hoppas är ett semantiskt misstag och inte en cynisk människosyn. 

Av Marianne - 15 mars 2008 10:29

Det är många som föder upp duvor här, både ute på landet och inne i stan. På hustaken i många delar av Kairo kan man se träkonstruktioner som är duvslag, där står människor innan solnedgången och viftar hem sina duvor för natten. Man använder säkert guanon också, men främsta syftet är mat. Duva är ett ganska vanligt inslag i middagsmenyerna.


Här är duvslag av den lite vackrare, traditionella sorten. 

Presentation

Omröstning

Har du bestämt semestermål för sommaren?
 Hem till Sverige
 Stanna i Sverige och åka till sommartorpet
 Stanna i Sverige och kuska runt
 Turkiet
 Grekland
 Spanien
 Egypten
 Thailand
 Kina
 USA
 Island
 Norge
 Frankrike
 Danmark
 England / Irland
 Italien
 Sydafrika
 Marocko
 Brasilien
 Annat ställe

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards