Direktlänk till inlägg 13 mars 2008
SvD berättar att Turkiet är partner på årets Tur-mässa. Tydligen något i resebranchen. http://www.svd.se/resor/nyheter/artikel_969337.svd
Den informationsansvarige säger där att Turkiet har världens tredje största kök. Och jag håller med - maten är vansinnigt god, köttet är mört och fint och servitörerna är mestadels väldigt trevliga och duktiga. Traditionella rätter från det osmanska köket glömmer man aldrig.
Men har man taskig attityd skriver man som en "Peter i Izmir" skrev i kommentarerna till artikeln:
"Världens tredje största kök" ???
Turkiska köket är fullständigt överreklamerat. Smaklöst , segt och okryddat är vad som serveras av lata servitörer som inte kan engelska. Det går inte att hitta en enda restaurant vare sig i storstäderna eller vid badkusterna som kan servera en mör köttbit. Undantag är den internationell mat på de 5-stjärniga hotellen. Här i Turkiet slaktar man ena dagen och säljer köttet nästa dag precis som i andra muslimska länder. Då blir det segt!!
Mitt svar var:
Svar till Peter i Izmir
Du kan inte ha besökt särskilt många restauranger! Under alla de år jag bodde i Istanbul blev jag serverad alldeles fantastisk mat och mört fint kött, på alla sorters krogar från "hål i väggen" och små vagnar på gatan till stjärnkrogar. Och hur kan du dra alla servitörer över en kam? De flesta är inte alls lata! Och kött handlar man inte på stormarknader som Carrefour, man handlar hos slaktaren och får jättefint mört kött! Du borde allt skaffa dig ett mer positivt sinne och se dig om lite mer.
Jag blir så himla arg, maten är jättegod i Turkiet!!! Människorna är utrevliga!!! Dessutom blir man ofta bemött så som man bemöter andra!!!
Eftersom det är så mycket som inte fungerar (för mig) här på Bloggagratis, har jag nu bestämt mig. Jag flyttar tillbaks till min gamla blogg: http://nyaaventyr.blogspot.com/ Ber om ursäkt för det krångel det ställer till, men jag hoppa...
Malando Gassama är ett namn som för de flesta säkert inte säger någonting. Men för mig säger det massor. Malando var en vansinnigt duktig trummis. Han föddes i Gambia och jag fick nyss veta att han dog 1999 i Gamiba av en hjärtattack. Han spelade...
Nu blev det rätt gott igen. Småtärnad potatis och lika fint tärnad sötpotatis, lök, hackad vitlök och timjan. I en ungsform med olivolja och salt. Ugnen en timme och sedan stekta baconbitar ovanpå. Skulle ha varit mer sötpotatis, man kan nog ta cirka...
Jag har nu bott i fem länder (Sverige, USA, Bulgarien och Turkiet före Egypten). De enda hantverkare jag känner till som städar efter sig är i Turkiet. Där sopade de och torkade upp efter sig. Här gör de som i Sverige och övriga världen, de lämnar sk...
Tomat eller inte tomat på lunchmackan? Det blev tomat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|