Direktlänk till inlägg 16 mars 2008

Så festade vi i natt

Av Marianne - 16 mars 2008 09:02

De andra från kontoret garvade lite åt oss eftersom vi var så tidiga till bröllopet, på inbjudan stod ju att det skulle börja åtta så vi var på plats vid nio. När vi kom fram sa brudgummens far, som hälsade oss välkomna, att de "hoppades att det skulle börja vid halv tio". Övriga från kontoret kom mellan tio - elva.


Så vi tog en liten sväng till baren på detta enorma lyxhotell. Lite roligare drycker där än inne i festsalen där det bara fanns vatten vid den tiden.


22.40 släcktes så lamporna, strålkastarna och ångmaskinen gick igång och videofilmaren stod beredd. Var skulle brudparet komma in, tro? Den ena stora väggen visade sig dölja skjutdörrar med en alkov bakom, där stod brudparet under en blomsterbåge och presenterades under fanfarer. Där fick de sedan stå en god stund och lyssna till den traditionella musikkåren. Faktiskt det roligaste på hela kvällen.


Tjugo stycken män i vita kaftaner och vita turbaner spelade traditionell egyptisk musik på trummor, trumpeter, flöjter och tamburiner. Ungefär i halvlek leddes så paret ner för trappan till dansgolvet där de omringades av musikanterna och deras eggande toner. Tyvärr gick dessa musiker hem efter en stund.


Brudparet leddes upp till en "tron" där de fick sätta sig och ta en klunk juice (mango och jordgubb?). Sedan ut på dansgolvet igen och dansa brudvals med glittrande konfetti som regnade över dem och fötterna dolda av ånga från ångmaskinen. Och där stannade de. Efter brudvalsen satte bandet igång, mest latinoinspirerad musik som inte var helt fel. Det tråkiga för oss var att det visserligen var "helt okej" om man ville gå upp och dansa, men de som omringade det dansande brudparet stod mest och bara vaggade till musiken, någon enstaka bröt ut i en kort lite mer dansande kroppsrörelse och emellanåt tog ett gäng män tag i varandra och bildade en dansande kedja. Mitt i allt det trängde sig hela tiden videofilmaren in, för han var ju liksom den efter brudparet som var viktigast ... Hade brudparet varit kompisar som vi kände lite bättre hade det kanske varit läge att "joina", men som det var kändes det helt enkelt inte rätt.


Maten? Jo, den började så smått serveras vid halv tolv-snåret. Egyptiska meze som auberginesallad, hummus, sallad osv. Vi vet faktiskt inte när huvudrätten kom, vi tippar vid halv ett - ett, för vi åkte strax efter tolv (arbetsdag i dag och vi är svenskar ...). Bröllopstårtan gissar vi på att den kom in vid kanske två - tre i natt. Dryck: juice, cola, vatten ... Man är i alla fall inte bakis i dag!


Kan konstatera att jag väldigt gärna skulle vilja gå på ett "fattigmansbröllop" i någon gränd med grälla ljus och ett par musikanter där ALLA dansar hela tiden! Det blir ju lite lätt stelt och tråkigt när det är så där överdrivet elegant.

 
 
Nettan

Nettan

16 mars 2008 18:59

Haha, jösses det var inga tider som passar en hungrig och kvällstrött människa som mig :)

http://me-and-myself.bloggagratis.se

 
Ingen bild

C

16 mars 2008 20:40

jag höll på att bli kidnappad en gång i Egypten... för sisådär 30 år sen när bilen jag färdades i omringades av glada bybor som firade bröllop i en liten by utanför Kairo. Mer läskigt än roligt, i alla fall just då!
C

 
Ingen bild

Marianne

16 mars 2008 21:35

Skrev såå bra svar till er OCH SÅ FÖRSVANN DET! Kort sammanfattning så är jag också kvällstrött (sov halva dagen innan) och jag måste lära mig arabiska så jag inte blir dödsförskräckt om jag blir kidnappad till en bröllopsfest.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne - 3 april 2008 09:32

Eftersom det är så mycket som inte fungerar (för mig) här på Bloggagratis, har jag nu bestämt mig. Jag flyttar tillbaks till min gamla blogg:   http://nyaaventyr.blogspot.com/     Ber om ursäkt för det krångel det ställer till, men jag hoppa...

Av Marianne - 2 april 2008 22:41

Malando Gassama är ett namn som för de flesta säkert inte säger någonting. Men för mig säger det massor.   Malando var en vansinnigt duktig trummis. Han föddes i Gambia och jag fick nyss veta att han dog 1999 i Gamiba av en hjärtattack.   Han spelade...

Av Marianne - 2 april 2008 20:18

Nu blev det rätt gott igen. Småtärnad potatis och lika fint tärnad sötpotatis, lök, hackad vitlök och timjan. I en ungsform med olivolja och salt. Ugnen en timme och sedan stekta baconbitar ovanpå. Skulle ha varit mer sötpotatis, man kan nog ta cirka...

Av Marianne - 2 april 2008 14:05

Jag har nu bott i fem länder (Sverige, USA, Bulgarien och Turkiet före Egypten). De enda hantverkare jag känner till som städar efter sig är i Turkiet. Där sopade de och torkade upp efter sig. Här gör de som i Sverige och övriga världen, de lämnar sk...

Av Marianne - 2 april 2008 12:00

Tomat eller inte tomat på lunchmackan?   Det blev tomat. 

Presentation

Omröstning

Har du bestämt semestermål för sommaren?
 Hem till Sverige
 Stanna i Sverige och åka till sommartorpet
 Stanna i Sverige och kuska runt
 Turkiet
 Grekland
 Spanien
 Egypten
 Thailand
 Kina
 USA
 Island
 Norge
 Frankrike
 Danmark
 England / Irland
 Italien
 Sydafrika
 Marocko
 Brasilien
 Annat ställe

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards