Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Vilket jobb det är att ta hand om många grönsaker på en gång! När jag stod där och ansade sockerärtor skänkte jag en tanke till våra förmödrar.
Innan frysen var uppfunnen var man tvungen att sylta, safta, lägga in och konservera på olika sätt för att bevara frukt och grönt fram till nästa skörd. Själv höll jag på att krokna bara av att tvätta, ansa och torka några hundra sockerärtor för att sedan lägga dem på en styckfrysningsbricka och in i frysen. I morgon behöver jag bara fösa över dem till ett gäng plastpåsar.
Hade jag bott någon annanstans hade jag inte ens behövt göra det, jag hade bara gått till affären nästa gång jag behövde just den grönsaken.
Det är skillnad det mot för 100 år sedan ...
Eftersom det är så mycket som inte fungerar (för mig) här på Bloggagratis, har jag nu bestämt mig. Jag flyttar tillbaks till min gamla blogg: http://nyaaventyr.blogspot.com/ Ber om ursäkt för det krångel det ställer till, men jag hoppa...
Malando Gassama är ett namn som för de flesta säkert inte säger någonting. Men för mig säger det massor. Malando var en vansinnigt duktig trummis. Han föddes i Gambia och jag fick nyss veta att han dog 1999 i Gamiba av en hjärtattack. Han spelade...
Nu blev det rätt gott igen. Småtärnad potatis och lika fint tärnad sötpotatis, lök, hackad vitlök och timjan. I en ungsform med olivolja och salt. Ugnen en timme och sedan stekta baconbitar ovanpå. Skulle ha varit mer sötpotatis, man kan nog ta cirka...
Jag har nu bott i fem länder (Sverige, USA, Bulgarien och Turkiet före Egypten). De enda hantverkare jag känner till som städar efter sig är i Turkiet. Där sopade de och torkade upp efter sig. Här gör de som i Sverige och övriga världen, de lämnar sk...
Tomat eller inte tomat på lunchmackan? Det blev tomat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|