Direktlänk till inlägg 27 mars 2008

Bättre än på födelsedagen

Av Marianne - 27 mars 2008 09:29

Efter en sån där natt när det var svårt att somna - man somnar någon gång vid fyratiden på morgonen och sover som bäst när klockan ringer - vaknade jag inte av att klockan ringde utan av en puss och någon som säger någonting helt obegripligt.


- Va?

- Jag ställde en kopp kaffe på sängbordet.


Vilken lycka! Kaffe på sängen precis exakt den morgon jag behöver det som mest. 

 
 
Peter

Peter

27 mars 2008 09:59

Godmorgon som sagt. Själv vaknade jag av att det låter som någon häller sprängsten i husets ledningar. Det är normalt. Vi har nämligen central-sop-sug. Det betyder att en stor lastbil suger ut ur alla de kringliggande fastigheternas sopnedkast-rör ett par gånger i veckan. Påsarnas färd är det som skapar ljudet av stenbumlingar.
Nu är det med stor glädje jag väcktes denna gång. Inte alltid annars. Vi har nämligen levt under Napolitanska förhållanden senaste tiden då sugen inte fungerat. I mer än en vecka, snarare tre, har nämligen inget system blivit tömt. Det händer alltsom oftast och lastbilen har tydligen ingen aning om att så är fallet. Soporna ligger över halva gården och vid de av föreningen uppsatta tunnorna ligger drivor av blöj- och fiskfyllda plastkassar. Snyggt...
Sopbilen tar en timme på sig att suga de 16 fastigheternas sopor på min gata. Två sopgubbar på beting hade antagligen röjt det hela på 10 minuter. Tystare därtill (bilens dieseldrivna kompressor dånar). Dessutom hade de sannolikt inte missat att något soprum inte blivit tömt på två veckor då de annars skulle tvingas återvända samma dag för att tömma det.
Bara ett inlägg i serien "system som låter så bra i teorin men fungerar sopigt(!) irl".
Godmorgon som sagt.

http://realmenscrapp.blogg.se

 
Ingen bild

Marianne

27 mars 2008 10:21

Fy vad hemskt! Och det där utsugandet - när det väl fungerar - sker vid okristliga tider som 6, halv 7 på morgnarrna, antar jag. Tur att inte jag bor där, jag hade blivit fullständigt rabiat! Antar dessutom att de inte upplyser om sådant när man köper sin lägenhet. Nej, det blir nog hus på landet den dag vi flyttar hem igen.

Här är det människor som hämtar soporna. Sen kunde man ju önska att de hade moderna sopbilar som i Sverige och Istanbul, så de slapp lyfta. De hämtar varje morgon här. I Istanbul hämtade de varje kväll. Inget man vaknar av alltså.

 
Anna*

Anna*

27 mars 2008 10:26

Härligt med kaffe på säng - speciellt när det behövs som bäst! Själv blev jag väckt av en gnyende hund som ville ut och lätta på trycket. Men det händer emellanåt att jag också blir serverad. Allt gott, Anna*

http://dagensbibelord.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Marianne

27 mars 2008 12:39

Hej Anna! Så roligt att du har hittat hit. Välkommen. Det är inte illa att bli väckt av en liten hund heller : ) Jag blir ofta väckt av mina katter.

 
Musikanta

Musikanta

27 mars 2008 15:25

Hej Marianne!

Eftersom jag är pensionerad sedan 2001 har jag tyvärr ingen semester längre. MM har däremot eftersom han fortfarande jobbar.

Men jag är jätteglad att ANDRA har semester för det är då JAG jobbar som mest. Är man kantor behövs man alltid på sommaren. Alla ordinarie kantorer har nämligen semester samma tid, i juli och augusti. Då är det högsäsong för mig som vikarie och jag tjänar in ungefär lika mycket under ett par månader som under ett halvår för övrigt.

Istället för på sommaren ska vi resa till Italien och Capri om några veckor. Underbart tror jag att det blir. Jag har läst två böcker om San Michele så jag känner mig litet påläst om Axel Munthe.

http://musikanta.blogspot.com

 
Ingen bild

Marianne

27 mars 2008 16:32

Musikanta: Härligt med Italien och Capri, jag har en god vän som ska vara på just Capri under hela april och skriva klart en bok. Hoppas ni får det riktigt skönt!

Själv har jag inte heller någon semester i vanlig bemärkelse, men jag räknar det alltid som semester när vi åker någonstans.

 
Nettan

Nettan

27 mars 2008 16:45

Snäll K :) Finns inget bättre än morgonkaffet!

http://me-and-myself.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne - 3 april 2008 09:32

Eftersom det är så mycket som inte fungerar (för mig) här på Bloggagratis, har jag nu bestämt mig. Jag flyttar tillbaks till min gamla blogg:   http://nyaaventyr.blogspot.com/     Ber om ursäkt för det krångel det ställer till, men jag hoppa...

Av Marianne - 2 april 2008 22:41

Malando Gassama är ett namn som för de flesta säkert inte säger någonting. Men för mig säger det massor.   Malando var en vansinnigt duktig trummis. Han föddes i Gambia och jag fick nyss veta att han dog 1999 i Gamiba av en hjärtattack.   Han spelade...

Av Marianne - 2 april 2008 20:18

Nu blev det rätt gott igen. Småtärnad potatis och lika fint tärnad sötpotatis, lök, hackad vitlök och timjan. I en ungsform med olivolja och salt. Ugnen en timme och sedan stekta baconbitar ovanpå. Skulle ha varit mer sötpotatis, man kan nog ta cirka...

Av Marianne - 2 april 2008 14:05

Jag har nu bott i fem länder (Sverige, USA, Bulgarien och Turkiet före Egypten). De enda hantverkare jag känner till som städar efter sig är i Turkiet. Där sopade de och torkade upp efter sig. Här gör de som i Sverige och övriga världen, de lämnar sk...

Av Marianne - 2 april 2008 12:00

Tomat eller inte tomat på lunchmackan?   Det blev tomat. 

Presentation

Omröstning

Har du bestämt semestermål för sommaren?
 Hem till Sverige
 Stanna i Sverige och åka till sommartorpet
 Stanna i Sverige och kuska runt
 Turkiet
 Grekland
 Spanien
 Egypten
 Thailand
 Kina
 USA
 Island
 Norge
 Frankrike
 Danmark
 England / Irland
 Italien
 Sydafrika
 Marocko
 Brasilien
 Annat ställe

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards